Gebitsprothese (kunstgebit)

Gebitspraktijk Barendrecht » Diensten » Gebitsprothese (kunstgebit)

Gebitsprothese (kunstgebit)

De kunst van een mooi gebit

Toe aan een (nieuw) kunstgebit?

Onze kliniek “De Gebitspraktijk Barendrecht” is gespecialiseerd in het maken van kunstgebitten. Wij houden rekening met uw persoonlijke wensen en zorgen ervoor dat uw kunstgebit goed zit zodat u weer kan lachen, praten en eten met een mooi en functioneel kunstgebit. Onze specialisten hebben een jaren lange ervaring en daar kan u van mee profiteren.

Een kunstgebit is een goede oplossing als u geen eigen tanden en kiezen meer heeft, stelt u eens voor om te moeten lachen, eten en praten zonder tanden. Uw kunstgebit zal deze functies die uw eigen tanden en kiezen hadden zo goed mogelijk moeten overnemen. Indien u de voorgenoemde functies niet meer met uw eigen tanden en kiezen gaat, dan kan een kunstgebit de oplossing zijn voor u. Immediaat prothese  Een slechte oude prothese gaat meestal gepaard met een onnodige veroudering van het gezicht, kantelen of loskomen bij het kauwen en praten, snelle slijtage van het kaakbot en om dit te voorkomen vergoeden de verzekeringen om de 5 jaar een nieuw kunstgebit (minimaal 75% van de kosten wordt direct aan de verzekering gedeclareerd).

De Gebitspraktijk Barendrecht is gespecialiseerd in het maken en plaatsen van een kunstgebit, wij werken al 20 jaar samen met de Tandartspraktijken O.J. Golverdingen en P.P. de Vries in Dordrecht en Mondzorg Tand’Arts in Zierikzee. Door onze jarenlange ervaring hebben wij gemerkt dat er in Barendrecht en omgeving behoefte is aan een specialistische prothese praktijk en daarom hebben wij onze krachten gebundeld en de deuren van onze nieuwe kliniek geopend in de wijk “de Staart”.

Op de foto is te zien dat de stand van uw eigen tanden behouden kunnen blijven in het kunstgebit. (indien dit wenselijk is)

Van eigen tanden naar een kunstgebit

Tijdens een gratis advies gesprek kunnen wij u adviseren en/of uitleggen of een kunstgebit voor u een goede keuze is. Een kunstgebit zal een ingrijpende verandering voor u zijn en wij zullen u dan ook graag van een deskundig advies voorzien. Indien een kunstgebit voor u een goede oplossing is, kan u erop rekenen dat ons team u van A tot Z zal begeleiden in deze overstap. Onze ervaring en uw wensen voor de nieuwe tanden zoals stand en kleur zullen er voor zorgen dat u straks weer kan lachen zonder dat u een hand voor uw mond wilt houden, want iedereen mag ze weer zien! IMMEDIAAT PROTHESE

Vervanging kunstgebit

Wanneer uw kunstgebit aan vervanging toe is kunt u terecht bij onze kliniek De Gebitspraktijk Barendrecht. Het is raadzaam om uw bestaande prothese minimaal om het jaar te laten controleren omdat een niet goed passende prothese diverse problemen kan veroorzaken wat te voorkomen is door een nieuwe pasvorm. Uw kaken slinken geleidelijk en daardoor merkt u het zelf meestal te laat. Wij vinden deze controle belangrijk en doen deze controle dan ook gratis omdat we niet willen dat deze achterwege blijft vanwege de financiën, wij doen dit al jaren voor bestaande en nieuwe patiënten gezien het belang ervan. Ten alle tijden houdt u zelf de regie over uw kunstgebit ongeacht wat wij adviseren. Met een nieuwe prothese lijkt u veel al jaren jonger, wie wil dat niet?

Gedeeltelijk kunstgebit of partiële prothese

Een gedeeltelijk kunstgebit (partiële prothese) vervangt een tand of meerdere tanden en kiezen maar er zijn dan altijd nog eigen tanden of kiezen in de kaak. Deze oplossing is mogelijk als u de verloren elementen niet door een brug of implantaat laat vervangen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een plaatje indien men in de toekomst een implantaat laat plaatsen en dan wordt deze aangepast tijdens de ingroei periode van het implantaat. partiële prothese

KLIKGEBIT

Implantaat gedragen prothese is de officiële benaming van een Klikgebit

Een klikgebit wordt vast “geklikt”  op implantaten die geplaats zijn in het kaakbot. Deze toepassing is ideaal voor mensen die een onderkaak hebben die weinig houvast biedt aan de onder-prothese. Na het plaatsen van meestal 2 implantaten kan een kunstgebit gemaakt worden die bijna even veel kauwkrachten mogelijk maakt als met eigen tanden en kiezen. U “klikt” eenvoudig het kunstgebit los om het goed te kunnen schoonmaken en klikt het weer terug in de mond. Heeft u nog geen implantaten en lijkt het voor u de juiste oplossing, dan kan u een afspraak maken voor een beoordeling door ons team dat een lange ervaring heeft op het gebied van de implantologie. U kan een vrijblijvende afspraak maken voor een gratis advies gesprek.

Mocht deze informatie uw interesse gewekt hebben en heeft u nog vragen? 
Klik dan op contact en bel of mail ons meteen. 
Onze specialisten zullen u graag ontvangen voor een gratis prothese adviesgesprek.

Wij beschikken over de laatste technieken & professionele medewerkers

Mee met de tijd en erkende specialisten

Vraag direct uw gratis prothese-controle aan

Bekend van de lokale omroep.
De #1 specialist op het gebied van kunstgebitten.

Ons adres

Lubeck 9a, 2993 LK, Barendrecht

Telefoon

Openingstijden

Dagelijks: Op afspraak