Kunsthars plaatje

Gebitspraktijk Barendrecht » Diensten » Kunsthars plaatje

Kunsthars plaatje

Mist u één of meerdere tanden of kiezen dan kan een plaatje voor u de ruimtes tussen uw tanden en kiezen opvullen zodat u weer breed uit kan lachen.

De gebitspraktijk is gespecialiseerd in het vervaardigen van uitneembare protheses dus ook plaatjes die officieel partiele prothese genoemd worden. Esthetisch gezien kan een plaatje prachtig zijn, maar wij moeten u ook op de gevaren van een plaatje wijzen want die kleven ook aan deze oplossing. Door te eten met een plaatje kauwt u op uw tandvlees en aangezien een plaatje aan de binnenkant van uw tanden en kiezen loopt kan dat schadelijke gevolgen hebben voor het tandvlees rond de overgebleven tanden en kiezen.

Als u het plaatje ’s nachts inhoudt hebben bacteriën vrij spel om zich te nestelen tussen tandvlees en tanden en kiezen. Uw tandvlees wordt dan rood en opgezet en bloed snel. Daarom is het zaak om nooit een plaatje ’s nachts in te houden ook al staat dat soms wat minder charmant. Indien het plaatje niet regelmatig gecontroleerd wordt kunnen andere tanden en kiezen verloren gaan.

Soms zijn patiënten aan een kunstgebit toe maar willen dit zo lang mogelijk uitstellen en dan is een plaatje een mooie tussentijdse oplossing om de overgang naar een volledige prothese te overbruggen.

Een plaatje kan ook gemaakt worden als er een aantal tanden en/of kiezen getrokken moeten worden. Voor het trekken nemen wij dan een afdruk zodat het plaatje kan klaar liggen voor de tanden of kiezen worden getrokken. U loopt dan weer netjes bij ons de deur uit met een plaatje waar we in samenspraak de kleur en de modellen van de tanden hebben uitgezocht.

Een plaatje biedt ook uitkomst als tijdelijke oplossing als een tand verloren is en u wil daar later een implantaat laten plaatsen. U loopt dan niet met een gat in de mond en ook na het implanteren kan het plaatje dienst doen tijdens de ingroei periode van het implantaat.

Voor een betere oplossing die toch vergelijkbaar is met een plaatje kijk bij Frame prothese

Wij beschikken over de laatste technieken & professionele medewerkers

Mee met de tijd en erkende specialisten

Vraag direct uw gratis prothese-controle aan

Bekend van de lokale omroep.
De #1 specialist op het gebied van kunstgebitten.

Ons adres

Lubeck 9a, 2993 LK, Barendrecht

Telefoon

Openingstijden

Ma – Vr: 9:00u – 17:00u