Implantaten

Implantaten

Een oplossing voor u?

Een oplossing voor u?

Implantaten worden de laatste 30 jaar succesvol geplaats indien een eigen tand of kies ontbreekt, maar vaker nog als mensen problemen hebben met hun kunstgebit. Dat implantaten voor een kunstgebit vaker worden geplaatst heeft te maken met het feit dat de vergoeding voor deze behandeling komt uit het basis pakket van uw verzekering. Verzekeraars erkennen tegenwoordig dat een slecht en loszittende prothese een handicap is net als een versleten heup bijvoorbeeld. Vroeger kregen patiënten een stok en tegenwoordig een nieuwe heup en dat is ook een soort implantaat. Deze voortschrijdende technieken zijn nu voor iedereen toegankelijk aangezien de kosten zijn gereduceerd tot een kleine bijdrage ten opzichte van de werkelijke kosten. Hierdoor kost een klikgebit u rond de 300 euro. Indien wij een machtiging voor u aanvragen, kunnen wij u het exacte bedrag aangeven. KLIKGEBIT

Implantaten ter vervanging van een tand of kies die verloren is gegaan wordt alleen uit een goede tandartsverzekering gedeeltelijk vergoed, deze vergoeding is bij iedere tandartsverzekering weer anders. Zonder verzekering zijn de kosten voor eigen rekening, met grote renovaties aan uw eigen  gebit die hoog oplopen kan het weer interessant zijn om alle kosten op het gebied van gezondheidszorg in 1 jaar te laten vallen zodat het fiscaal aftrekbaar is. Maar ook sparen voor een mooi gebit kan voldoening geven. Op onze verschillende locaties in Barendrecht kan daarvoor een advies gesprek worden afgesproken. Voor het plaatsen van implantaten is het wel belangrijk dat de overgebleven eigen tanden en kiezen gezond zijn.

Waarom een implantaat?

Als uw eigen tand of kies weg is zit u met een gat op de plaats waar deze stond. Vroeger was de enige manier omdat op te vullen een brug indien het niet uitneembaar mocht zijn. Bij een brug worden de 2 aangrenzende tanden of kiezen afgeslepen tot een stompje waar overheen dan kronen worden geplaatst. Alles dat je van een tand of kies afslijpt is verloren en komt nooit meer terug en de krachten van 3 tanden of kiezen worden dan gedragen door 2 wortels die op de lange duur overbelast kunnen raken. Bij een implantaat blijven de tanden ernaast gaaf en zullen langer meegaan terwijl de nieuwe tand of kies weer een eigen (kunst)wortel heeft. De verwachte levensduur van een implantaat is voor de rest van het leven mits goed onderhouden, dus is deze investering op de lange termijn zelfs voordeliger dan een brug, frame of plaatje.

Kortom, de voordelen van een implantaat zijn;

  • U ervaart de implantaatkroon weer als uw eigen tand of kies
  • Het kan een oplossing zijn voor de rest van uw leven
  • Het is niet uitneembaar dus u poetst het als uw eigen tanden
  • Geen schade aan andere tanden
  • In een half uur is het implantaat geplaatst
  • Uw kiezen tegenover het implantaat groeien niet uit

Wilt u weten of een implantaat voor u een goede oplossing is? Maak een dan een afspraak voor een adviesgesprek.

Wij beschikken over de laatste technieken & professionele medewerkers

Mee met de tijd en erkende specialisten

Vraag direct uw gratis prothese-controle aan

Bekend van de lokale omroep.
De #1 specialist op het gebied van kunstgebitten.

Ons adres

Lubeck 9a, 2993 LK, Barendrecht

Telefoon

Openingstijden

Ma – Vr: 9:00u – 17:00u